Програмою «Теплі кредити» скористалися вже 525 тисяч родин - Зубко

Програмою «Теплі кредити» скористалися вже 525 тисяч родин - Зубко

Укрінформ
За чотири роки програмою «Теплі кредити» скористалися 525 тисяч українських родин.

Про це на прес-конференції «Реформи NON-STOP. Масштаб змін» заявив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, він зауважив, що за 2018 рік "теплі кредити" отримали майже 150 тис. родин, а загалом за чотири роки дії програми "теплими кредитами" скористалися 525 тис. українських родин.

«У рамках програми в енергоефективність вже інвестовано близько 7 млрд гривень. Економія енергоресурсів в еквіваленті газу становить близько 273 млн куб. метрів щорічно», — заявив Зубко.

Урядовець розповів, що у 2018 році особливо високий попит на програму був саме серед ОСББ, нею скористались 1 604 ОСББ на суму 463 млн грн. Лідерами за кількістю виданих кредитів для ОСББ є Дніпропетровська (373), Запорізька (296), Рівненська (282) області. За результатами впровадження енергозберігаючих заходів (на прикладі ОСББ) зменшення оплати за житлово-комунальні послуги у платіжках становить у середньому 20-50% та навіть більше.

Зубко додав, що минулого року було запроваджено 171 місцеву програму додаткового відшкодування частини відсотків або суми за «теплими кредитами». Обсяг фінансування — 166 млн гривень.

«Завдяки місцевим програмам «теплих кредитів» населення та ОСББ мають можливість отримувати подвійну та навіть потрійну фінансову допомогу на енергоефективні заходи. Загалом, у 2018 році місцевими програмами скористалися 40 тис. домогосподарств», - підкреслив віце-прем'єр.

Читайте також: За рахунок адмінпослуг місцеві бюджети торік отримали 3,4 мільярда - Зубко

Як відомо, з жовтня 2014 року в Україні діє для населення та ОСББ розроблена Держенергоефективності та запроваджена урядом програма «Теплі кредити». Програмою передбачено відшкодування з держбюджету у таких розмірах: 20% суми кредиту (але не більше 12 тис. грн) на придбання негазових/неелектричних котлів для фізичних осіб; 35% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн) на придбання енергоефективного обладнання/матеріалів для фізичних осіб - власників приватних будинків; 40% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн у розрахунку на одну квартиру) для ОСББ/ЖБК як юридичних осіб для загальнобудинкових заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-