Суд визнав недійсними збиткові угоди для «Первомайськвугілля»

Суд визнав недійсними збиткові угоди для «Первомайськвугілля»

Укрінформ
Східний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури щодо визнання недійсними збиткових для державного підприємства угод.

Інформація про судовий вердикт оприлюднена прес-службою прокуратури Луганської області.

«Прокуратура Луганської області з метою захисту інтересів держави звернулась із позовом до господарського суду Луганської області про визнання недійсними угод, які були укладені у 2013-2014 роках між ДП «Первомайськвугілля» та ТОВ «Український лізинговий фонд». При вивченні законності означених угод встановлено, що боргові зобов’язання вугільного підприємства необґрунтовано збільшено на 78 млн грн», - йдеться в повідомленні прес-служби облпрокуратури.

Із урахуванням вказаних договорів господарський суд Луганської області у грудні 2016 року прийняв рішення про стягнення коштів з ДП «Первомайськвугілля» на користь суб’єкта господарювання.

Після неодноразового розгляду справи у різних судових інстанціях Східним апеляційним господарським судом винесено рішення про визнання договорів недійсними.

Читайте також: За рахунок адмінпослуг місцеві бюджети торік отримали 3,4 мільярда - Зубко

На даний час рішення суду набрало чинності.

За даними профільних інтернет-ресурсів, сьогоднішнім кінцевим бенефіціарним власником «Фонду» є особа, що проживає на Кіпрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-