ДФС викрила чергову схему ухилення від оподаткування у фармкомпанії

ДФС викрила чергову схему ухилення від оподаткування у фармкомпанії

Укрінформ
Фахівці Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби виявили чергову схему ухилення від оподаткування одним із підприємств фармбізнесу.

Про це повідомляється на сайті Офісу великих платників ДФС.

"Суть схеми така: підприємство оформлювало придбання послуг у фіктивного суб’єкта господарювання (СГД) з донесення інформації про препарати, а саме проведення 30 семінарів у різних областях України для співробітників аптечних мереж та здійснення 7 758 візитів до аптечних закладів по семи областях України (Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській), а далі формувало витрати за рахунок проведення цих семінарів і зустрічей із працівниками аптек", - йдеться в повідомленні.

Так, за результатами перевірки встановлено заниження ПДВ на суму 432 тис грн, та заниження податку на прибуток у сумі 388 тис грн.

Під час детального дослідження сформованих за рахунок проведення семінарів витрат платників було виявлено, що жоден провізор в аптечних мережах на таких семінарах присутній не був, візити працівників СГД, в тому числі і з рекламною продукцією офіційно не здійснювались та не реєструвались, а дані витрати оформлювались лише на папері.

Читайте також: ДФС: Бізнесу торік відшкодували ПДВ майже на 10% більше

За даними 1 ДФ (розрахункових декларацій із заробітної плати працівників) на суб’єкта господарювання, яке надавало послуги, було ідентифіковано лише 2 працівників, які відповідно до звітів щодо надання послуг, нібито й відвідали за 4 місяці 7 759 аптечних закладів у семи різних областях України. Тобто, в такому разі, один працівник мав здійснити за день в середньому 65 візитів.

"Навіть якщо припустити, що з урахуванням переїзду та відпочинку він витрачав на 1 візит не більше 30 хвилин, то для 65 візитів необхідно було б витратити 32,5 години, тобто більше доби. Аби допомогти двом працівникам виконати вказаний обсяг робіт та здійснити надання вказаних послуг суб’єкт господарювання, згідно з документами, придбавав своїм працівникам напої, пиво, печиво. Були у цьому переліку й миючі засоби та пральний порошок. Навіщо? Мабуть, аби «відмитися» від застосованих податкових схем. Проте «відмитися» нікому таки не вдалося. Київський Окружний адміністративний суд прийняв рішення на користь Офісу великих платників", - йдеться у повідомленні.

За застосування схем мінімізації податків фармкомпанії-дистриб’ютору таки доведеться відповідати за законом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-