Експерти з Австрії та України оцінять локації під новий аеропорт у Дніпрі

Експерти з Австрії та України оцінять локації під новий аеропорт у Дніпрі

Фото
Укрінформ
Група фахівців авіаційної галузі з Австрії та України прибула до Дніпра, щоб оцінити локації під будівництво нового аеропорту.

Про це повідомляє ІА «Мост».

За інформацією агентства, у складі делегації - генеральний директор Міжнародного аеропорту «Харків» Володимир Васильченко (група DCH Олександра Ярославського) і представники Airoport Consulting Vienna (Австрія).

Мета візиту - оцінити можливості будівництва в Дніпрі нового аеропорту. Зокрема, австрійські фахівці вивчать перспективи розвитку льотного поля, а також зберуть вихідну інформацію для сценарного прогнозування авіаперевезень, складання майстер-плану та бізнес-планування.

«Президент і власник групи DCH Олександр Ярославський неодноразово заявляв про те, що готовий взяти участь в інвестуванні та будівництві аеровокзального комплексу аеропорту Дніпра, за певних умов, якщо держава виділить кошти на аеродромний комплекс. Було прийнято рішення запросити австрійських експертів, які проведуть експертизу і запропонують оптимальний варіант будівництва. На це дослідження DCH було виділено близько 3 млн грн», - повідомив Васильченко.
Експерти працюватимуть кілька днів, 23 січня вони почали збір вихідних даних по аеропорту в Дніпрі, в наступні дні - на потенційних майданчиках поза містом. Результати роботи фахівців Airport Consulting Vienna будуть представлені за 8 тижнів.

«Наше завдання - зібрати всі вихідні дані, які нам допоможуть дати відповідь на поставлені питання щодо можливості розташування нового аеропорту», - розповів представник компанії Airport Consulting Vienna Юрій Рубанов.

Як повідомляється, компанія Airport Consulting Vienna відома своїми масштабними консультаційними проектами в різних країнах світу, в Україні брала участь у проектуванні і розробленні стратегії розвитку різних аеропортів, включаючи Міжнародний аеропорт «Харків». «Їм добре відомі нюанси українського ринку, тому їх досвід та їх знання для нас мають цілком прикладне значення», - зазначив Васильченко

Агентство повідомляє, що рішення провести фахову експертизу можливих варіантів реалізації проекту було прийнято в листопаді 2018 року під час переговорів мера Дніпра Бориса Філатова з президентом і власником групи DCH Ярославським - потенційним інвестором будівництва нового аеропорту в Дніпрі. Раніше бізнесмен неодноразово підтверджував свою готовність взяти участь у створенні нових «повітряних воріт Дніпра», оцінюючи інвестиції в 60-70 млн дол., а терміни виконання робіт - в 2-3 роки. Головною умовою було фінансування з боку держави реконструкції злітно-посадкової смуги.

Читайте також: Ще одна авіакомпанія літатиме з Києва до Парижа

Згідно з заявами Ярославського, за основу для проектування аеровокзального комплексу аеропорту Дніпра планується взяти проект Міжнародного аеропорту «Харків».

Міжнародний аеропорт «Харків» (МАХ), який входить в групу DCH, був побудований в ході підготовки Харкова до проведення Євро-2012 у форматі приватно-державного партнерства. Інвестиції Ярославського в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, перевищили 107 млн дол. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію аеродрому, що їй належить.

За 2018 р. пасажиропотік МАХ досяг рекордної позначки 962 тис. осіб. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, - Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus, LOT, SkyUp та інші.

Компанія Airport Consulting Vienna, з моменту свого заснування в 1992 році, брала участь у більше ніж 350 консультаційних проектах і більше ніж 80 інших профільних проектах по всьому світу. В її портфоліо - участь у розробленні Державної програми розвитку українських аеропортів до 2020 року, яка включала 30 українських аеропортів - 9 стратегічних: Бориспіль, Жуляни, Харків, Одеса, Львів, Дніпропетровськ, Донецьк, Сімферополь, Запоріжжя та 21 регіональний аеропорт. А також - окремі проекти для аеропортів у Києві - «Бориспіль» і «Жуляни», Одесі, Львові, Харкові тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-