Заходи щодо детінізації зарплат принесли в бюджет понад 1,3 мільярда - ДФС

Заходи щодо детінізації зарплат принесли в бюджет понад 1,3 мільярда - ДФС

Укрінформ
За рахунок контрольних заходів із детінізації відносин у сфері зайнятості сума надходжень до бюджету зросла на понад 1,3 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"ДФС продовжує посилювати контроль за тіньовою зайнятістю. За рахунок контрольних заходів з детінізації, які були впроваджені у вересні минулого року, сума надходжень до бюджету зросла на понад 1,3 млрд грн. Так, перераховано понад 590 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 49 млн грн – військового збору, 727 млн грн - єдиного внеску та 27 млн грн – єдиного податку", - йдеться в повідомленні.

За словами в.о. голови ДФС Олександра Власова, проведені заходи дозволили не тільки збільшити відрахування до бюджету, але й забезпечити захист прав найманих осіб щодо оплати їх праці, виявити та усунути факти прихованої зайнятості, залучити до державної реєстрації громадян у якості суб’єктів господарювання.

"Це – один з кроків захисту інтересів найманих працівників, тому що саме вони, в першу чергу, повинні бути зацікавлені в легальних відносинах з роботодавцем. Адже «тіньова зарплата» має негативні наслідки, зокрема, відсутність соціальних гарантій, передбачених для працівника", - зауважив Власов.

Читайте також: ДФС позбавлятиме субсидій за зарплату в конвертах

За його словами, з вересня по грудень минулого року роботодавцями легалізовано працю 1,9 млн найманих осіб.

За результатами проведених органами ДФС спільно з управліннями Держпраці перевірок щодо дотримання трудового законодавства роботодавцями, які мають найбільший ризик використання неоформленої праці, офіційно працевлаштовано 2,9 тис. найманих працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-