Експерименти популістів із цінами зроблять з України Венесуелу - Порошенко

Експерименти популістів із цінами зроблять з України Венесуелу - Порошенко

Укрінформ
Популістичні експертименти у стилі Мадуро зі встановленням неринкових цін на деякі товари можуть призвести лише до повторення в Україні нинішньої економічної ситуації Венесуели.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на Українському сніданку в Давосі, який транслювали наживо українські телеканали.

"У нас саме тепер існує дуже велика небезпека популізму. Тим, хто не розуміє, що це означає, скажу - це заявляти, що на певні продукти для людей в нас буде фіксована ціна, нижча за ринкову. Це те, що Чавес і Мадуро робили в Каракасі у Венесуелі, і рівень життя людей у цій країні ви можете побачити по телебаченню... Сила України - у незворотності реформ. Ми залишаємося відданими реформам і залученню іноземних інвестицій. Будь-які експерименти з популістисними заходами не з'являться у нашому економічному путівнику", - сказав Порошенко.

Він акцентував на тому, що іноземні інвестори вірять у майбутнє України і голосують за нього доларами, євро та фунтами, свідченням чого є підписані напередодні у Давосі інвестиційні угоди.

Глава держави підкреслив, що Україна не хоче повертатися назад до централізованої економіки, а прагне побудувати економіку західного стилю на основі середнього і малого підприємництва.

"Я думаю, що надзвичайно важливо розуміти: щоб досягти західного рівня життя, потрібен західний стиль економіки. По-іншому не має бути. Управління у стилі Мадуро приносить і такі результати, як у Мадуро, і ми це чітко бачимо", - резюмував глава держави.

Читайте також: Порошенко у Давосі зустрічається із заступником голови КНР

Як повідомляв Укрінформ, 23 січня у присутності Президента України Петра Порошенка в Давосі відбулось підписання Угоди між норвезькою компанією NBT, французькою компанію Total Eren та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо проекту «Сиваш». Пакет документів передбачає фінансування на 150 млн євро будівництва найбільшої вітрової електростанції в Україні та однієї з найбільших вітроелектростанцій Європи загальною вартістю близько 400 млн євро.

Український сніданок у Давосі організований Фондом Віктора Пінчука та міжнародною інвестиційно-консалтинговою групою EastOne. Це приватний захід, присвячений Україні, який щороку проходить в Давосі під час щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму. Він об’єднує світових лідерів для обговорення політико-економічної ситуації та викликів, які постають перед Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-