Нафта здешевшала через занепокоєння про попит і збільшення запасів у США

Нафта здешевшала через занепокоєння про попит і збільшення запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися у четвер на тлі занепокоєння про уповільнення зростання глобальної економіки і даних про несподіване зростання запасів у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля березневої нафти Brent становила $60,88 (-0,43%). Барель березневої нафти WTI торгувався по $52,39 (-0,44%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $61,14 і $52,62 відповідно.

За словами аналітиків, тривоги щодо зростання глобальної економіки затьмарюють прогноз попиту на нафту.

Міжнародний валютний фонд на початку тижня знизив прогнози глобального зростання в 2019 і 2020 роках через ослаблення показників в Європі і на деяких ринках, що розвиваються.

Світові лідери і глави компаній на цьому тижні проводять зустрічі на форумі в швейцарському Давосі, щоб обговорити подальший напрямок політики на тлі занепокоєння про уповільнення зростання, торгових воєн і виходу Великобританії з Європейського Союзу.

Читайте також: Борг контрагентів-пільговиків перед Нафтогазом за тиждень зменшився на 3,9%

Запаси нафти в США різко зросли минулого тижня, показали дані Американського інституту нафти (API) у середу.

За даними API, запаси нафти збільшилися на 6,6 мільйона барелів до 443,6 мільйона за тиждень, що завершився 18 січня, тоді як аналітики припускали, що вони знизяться на 42.000 барелів.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 60,83 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 60,94 долара за барель, що на 20 центів нижче за рівень закриття торгів ($61,14).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-