НБУ до квітня обіцяє не карати банки за порушення вимог переходу на новий стандарт

НБУ до квітня обіцяє не карати банки за порушення вимог переходу на новий стандарт

Укрінформ
У Національному банку не застосовуватимуть до банків заходів впливу за порушення ними з 1 січня до 31 березня 2019 року вимог, що пов’язані із переходом на Міжнародний стандарт фінансової звітності (МСФЗ) 16 "Оренда".

Про це йдеться у постанові Правління Національного банку №22 "Про окремі питання, пов’язані із запровадженням Міжнародного стандарту фінансової звітності 16 "Оренда" від 21 січня 2019 року, повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України не застосовуватиме до банків заходів впливу за порушення ними з 1 січня до 31 березня 2019 року (включно) вимог нормативно-правових актів та нормативів діяльності банків, якщо такі порушення пов’язані із переходом на Міжнародний стандарт фінансової звітності (МСФЗ) 16 "Оренда", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку вважають, що постанова дозволить зробити поступовий перехід банків України на МСФЗ 16.

Читайте також: НБУ уперше отримав престижну міжнародну нагороду Central banking awards

Як відомо, Міжнародний стандарт фінансової звітності (МСФЗ) 16 "Оренда" встановлює принципи визнання, оцінки, подання оренди та розкриття інформації про неї. Мета полягає у тому, щоб забезпечити надання орендарями та орендодавцями достовірної і зрозумілої інформації. На основі цієї інформації користувачі фінансової звітності можуть оцінити вплив оренди на фінансовий стан, фінансові результати діяльності та грошові потоки суб’єкта господарювання. Застосовуючи цей стандарт, суб’єкт господарювання має брати до уваги всі умови та терміни договорів та всі відповідні факти та обставини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-