Розмитнення авто на євробляхах поповнило бюджет на 2,8 мільярда - ДФС

Розмитнення авто на євробляхах поповнило бюджет на 2,8 мільярда - ДФС

Укрінформ
Від митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією до бюджету надійшло майже 2,8 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"З 25 листопада 2018 року по 22 січня 2019 року (включно) було оформлено майже 44 тис. автомобілів з єврономерами. Це автівки, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів та перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. За ці транспортні засоби було сплачено майже 2,8 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

У ДФС зазначають, що враховуючи спливаючий термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією, громадяни почали активніше оформлювати свої автівки. Так, протягом минулої доби, 22 січня було здійснено митне оформлення 2,7 тис. автомобілів з єврономерами. За них власники сплатили 170,5 млн грн платежів.

Із загальної кількості розмитнених авто 36,7 тис. – це ті, які перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу України. За них власники добровільно сплатили 312 млн грн (8500 за кожне авто). Це звільнило їх від адміністративної відповідальності за недотримання вимог митних режимів при ввезенні транспортного засобу з іноземною реєстрацією, строки та умови ввезення якого не дотримані.

Читайте також: На Закарпатті щодня розмитнюють 200 авто на євробляхах

Як відомо, 22 лютого 2019 року спливає термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Після цього часу власники таких автівок будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою. Наразі це передбачено чинним законодавством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-