У Рахунковій палаті розповіли про пріоритети перевірок на цей рік

У Рахунковій палаті розповіли про пріоритети перевірок на цей рік

Укрінформ
Рахункова палата упродовж 2019 року приділятиме значну увагу питанням забезпечення обороноздатності, потреб військових та вимушених переселенців. 

Про це заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, повідомляє у понеділок прес-служба відомства.

«В умовах війни всі громадяни мають бути впевненими, що кожна копійка державного бюджету використовується за призначенням. Особливо, що стосується підвищення обороноздатності нашої країни, належного утримання військових, які боронять нашу незалежність, а також щодо допомоги тим, хто через агресію Росії та окупацію Криму і Донбасу змушений був залишити свої домівки та звичний мирний спосіб життя. І хочу запевнити, що Рахункова палата не дасть жодного шансу збагатитися на цьому та приховати неефективне використання коштів», – зауважив Пацкан.

Він підкреслив, що затвердженим Планом роботи Рахункової палати на 2019 рік передбачено проведення аудитів щодо ефективності управління об'єктами держвласності та держмайном, закріпленим за державними підприємствами Міноборони України, використання ними коштів, отриманих на виконання замовлень міністерства. Крім того, зазначив Пацкан, через низку вибухів на арсеналах та складах зброї, Рахункова палата проаналізує, як використовувалися кошти на забезпечення належного рівня безпеки на них. Не залишиться без уваги і питання щодо виробництва боєприпасів та озброєння, а також використання коштів, виділених Міністерству з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України у 2018-2019 роках.

Рахункова палата також перевірить, наскільки ефективно витрачалися кошти державного бюджету, виділені Національному агентству з питань запобігання корупції на керівництво та управління у сфері запобігання корупції, а також на забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро України.

Пацкан також зазначив, що минулого року Рахункова палата розпочала аудит щодо ефективності витрачання коштів на ремонт доріг загальнодержавного значення в трьох областях. «Вже незабаром ми дізнаємося, як витрачалися кошти на ремонт доріг в Дніпропетровській, Хмельницькій та Закарпатській областях. А також цього року такий аудит буде проведений і щодо доріг місцевого значення. Останніми роками уряд виділяє колосальні кошти на ремонт доріг, а українці скаржаться, що через безвідповідальність деяких чиновників доріг належної якості так і немає», – підкреслив Пацкан.

Читайте також: Бюджетна підтримка регіонів цьогоріч сягає понад 37,8 мільярда — Гройсман

Значну увагу, додав він, цього року Рахункова палата приділить аналізу ситуації в освіті, охороні здоров'я, соціальній сфері, розвитку культури та спорту. «Це ті питання, які турбують кожного з нас. Адже на ці сфери виділяються значні кошти з державного бюджету, проводяться реформи. І кожен українець повинен знати, наскільки ефективно витрачаються гроші і чи матимуть реформи належний результат», – сказав голова Рахункової палати. Зокрема, зауважив він, аудити стосуватимуться програми «Доступні ліки», реалізації проекту «Нова українська школа», розвитку охорони здоров'я в сільській місцевості, забезпечення будівництва футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах, збереження об'єктів історико-культурної та архітектурної спадщини тощо.

«У наших планах, як я і обіцяв, аудит в Укрзалізниці в частині управління майном регіональної філії "Південно-Західна залізниця". Також будемо аналізувати, як витрачалися кошти бюджету та здійснювалося управління майном держпідприємств авіаційного транспорту», – підкреслив Пацкан.

Крім того, Рахункова палата проведе аудити, які стосуватимуться діяльності суддівського корпусу, правоохоронних органів, органів держуправління.

«Минулого року ми також анонсували проведення аудитів державної програми «Теплі кредити», підтримки фермерства та АПК, заходів щодо захисту лісів України від вирубки. І все це передбачено планом цей рік», – додав Пацкан.

Цього року Рахункова палата також розпочне проведення фінансових аудитів за міжнародними стандартами та проведе міжнародні аудити - щодо попередження та ліквідації наслідків паводків та щодо поводження з відходами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-