Укрзалізниця підвищить цьогоріч тарифи на вантажні перевезення на 14,2%

Укрзалізниця підвищить цьогоріч тарифи на вантажні перевезення на 14,2%

Укрінформ
Укрзалізниця відкоригувала у фінплані на 2019 рік рівень індексації тарифів на вантажоперевезення і планує їх підвищити цьогоріч на 14,2%.

Про це повідомляє прес-служба АТ "Укрзалізниця".

"Укрзалізниця пропонує ринку прозору, об’єктивну та обґрунтовану індексацію тарифів на перевезення вантажів у межах України. Компанія вважає справедливим значення 14,2% – це офіційно оприлюднений Держстатом рівень зростання цін виробників промислової продукції за 2018 рік. Укрзалізниця внесла коригування в проект фінплану компанії, де замість прогнозованих 16,6% зазначила вже фактичний індекс цін виробників 14,2%", - йдеться у повідомленні.

Як пояснив директор з економіки та фінансів АТ “Укрзалізниця” Андрій Рязанцев, Укрзалізниця є чесною з ринком і ініціює автоматичну індексацію тарифів на рівень індексу цін виробників промислової продукції.

"Наразі по факту 2018 року не йдемо з випередженням, індексуючи на прогнозний показник з подальшим коригуванням на факт. Не розкручуємо, як люблять казати наші опоненти, “маховик інфляції”, а вже після фактичного росту цін на продукцію інших товаровиробників відшкодуємо із запізненням фактичне значення. Це черговий крок на шляху до клієнтоорієнтованості. Але ми мусимо впровадити автоматичну індексацію, інакше доходів не буде вистачати на здійснення операційної діяльності, не кажучи вже про інвестиції в тяговий склад”, – зазначив Рязанцев.

Читайте також: Залізничний вокзал Києва можуть передати у концесію - Омелян

За його словами, від затягування процесу впровадження індексації та тривалих погоджень ринок лише втрачає, оскільки менше часу залишається для підготовки ресурсів до пікових перевезень, які традиційно припадають на другу половину року.

В Укрзалізниці також звернули увагу на те, що, за даними Державної служби статистики України, з 2009 по 2018 рік зростання індексу цін виробників випереджає індекс тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом на 70%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-