Україна разом з ЄС змінює підходи до управління у сфері інфраструктури - Омелян

Україна разом з ЄС змінює підходи до управління у сфері інфраструктури - Омелян

Укрінформ
Україна спільно з Європейським Союзом змінює підходи до управління у сфері інфраструктури, зокрема завдяки реалізації спеціального грантового проекту.

Про це сказав міністр інфраструктури України Володимир Омелян на спільному брифінгу з головою Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґом Мінґареллі після обговорення результатів проекту ЄС «Допомога органам влади України в удосконаленні менеджменту циклом інфраструктурного проекту», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З метою підтримки змін в Україні, Європейська комісія започаткувала проект технічної підтримки для надання допомоги органам влади України в удосконаленні менеджменту циклу інфраструктурних проектів... Таким чином ми спільно з ЄС не лише реалізовуємо інфраструктурні проекти в Україні, але і змінюємо підходи до управління проектами на європейські", - сказав Омелян.

Він додав, що одним з головних результатів проекту є розробка комплексного плану дій для удосконалення менеджменту інфраструктури, який включатиме в себе адміністративні, експлуатаційні, фінансові та організаційні заходи.

Читайте також: Омелян сказав, скільки наших проектів залучать до розбудови Транс'європейської мережі

У свою чергу Мінґареллі додав, що одним із шляхів сприяння економічному розвитку України є створення сталої та ефективної транспортної системи.

"Для цього ми працюємо спільно з паном Омеляном, щоб покращити нормативну базу і гармонізувати українське законодавство у сфері транспорту з європейським. Також разом ми займаємося впровадженням Національної транспортної стратегії, яка була ухвалена Урядом кілька місяців тому", - сказав Мінґареллі.

За його словами проект «Допомога органам влади України в удосконаленні менеджменту циклом інфраструктурного проекту» розпочали реалізовувати у липні минулого року, він розрахований на три роки. Також Мінґареллі додав, що фінансування проекту передбачене за рахунок грантових коштів ЄС у розмірі 2,5 млн євро.

Як повідомляв Укрінформ, на брифінгу Омелян сказав, що 39 українських інфраструктурних проектів, що передбачені Стратегією Drive Ukraine 2030, включені до індикативного плану розбудови Транс'європейської транспортної мережі ТЕN-T. План підготовлено Європейською комісією та Світовим банком з метою розвитку транспортного сполучення у країнах "Східного партнерства"... Відповідно до проекту Єврокомісії, на ці 39 проектів передбачено 4,5 мільярда євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-