Омелян сказав, скільки наших проектів залучать до розбудови Транс'європейської мережі

Омелян сказав, скільки наших проектів залучать до розбудови Транс'європейської мережі

Укрінформ
До планів розбудови Транс'європейської транспортної мережі (ТЕN-T) включено 39 українських інфраструктурних проектів. 

Про це сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян на спільному брифінгу з головою Представництва Європейського Союзу в Україні Х'юґом Мінґареллі після обговорення результатів проекту ЄС «Допомога органам влади України в удосконаленні менеджменту циклом інфраструктурного проекту», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"39 українських інфраструктурних проектів, що передбачені Стратегією Drive Ukraine 2030, включені до індикативного плану розбудови Транс'європейської транспортної мережі ТЕN-T. План підготовлено Європейською комісією та Світовим банком з метою розвитку транспортного сполучення у країнах "Східного партнерства"... Відповідно до проекту Єврокомісії, на ці 39 проектів передбачено 4,5 мільярда євро", - сказав Омелян.

За його словами, Україна вже включена до транс'європейської транспортної мережі і стає важливим учасником у розбудові транспортного коридору у сполученні Європа - Азія.

"Українська транспортна мережа вперше стає частиною стратегічних транспортних логістичних коридорів Євросоюзу. Реалізація передбачених індикативним планом проектів дозволить значно поглибити інфраструктурну інтеграцію України та в перспективі стати органічною частиною загальноєвропейської транспортної мережі", - зазначив міністр.

Він додав, що участь України разом з ЄС у проекті TEN-T та втілення в життя Стратегії Drive Ukraine 2030 забезпечать нашій країні європейську якість інфраструктури та зроблять її невід'ємною частиною транспортної логістичної системи Євросоюзу.

Читайте також: Залізничний вокзал Києва можуть передати у концесію - Омелян

Як повідомлялося, 30 травня 2018 року Кабінет міністрів схвалив Національну транспортну стратегію України до 2030 року Drive Ukraine 2030. Над документом працювала команда Міністерства інфраструктури України спільно з провідними європейськими експертами в галузі транспорту за підтримки представництва ЄС в Україні та Європейської комісії.

Транс'європейські транспортні мережі (TEN-T) - інфраструктурний проект Євросоюзу, метою якого є удосконалення автомагістралей, залізниць, внутрішніх водних шляхів, а також комплексне координування всієї системи. Робота над проектом почалася в 1990 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-