Україна активно працює на «Зеленому Тижні-2019»

Україна активно працює на «Зеленому Тижні-2019»

Фото, відео
Укрінформ
Україна відновила в 2019 році свою повноцінну присутність на найбільшій сільськогосподарській виставці - «Зеленому Тижні» у Берліні, а урядова делегація проводить в її рамках активну роботу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна як велика країна з прекрасними людьми, з потужною сільськогосподарською галуззю просто не мала права не бути присутньою на« Зелених Тижнях». Я щасливий, що ми повернулися на експо зі своїм павільйоном», - поділився з агентством емоціями в.о. міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк.

Він подякував всім, хто взяв участь в організації павільйону на високому рівні, хто допоміг з фінансуванням, хто виставляє власну продукцію. На площі 1200 кв. м представлені 56 українських компаній.

«Зелений тиждень» у Берліні / Фото: Танасійчук Ольга

Однією з перших павільйон України відвідала німецька міністр продовольства і сільського господарства Юлія Клекнер, яка із задоволенням скуштувала національні делікатеси.

Читайте також: У Берліні відкрився "Зелений тиждень": Україна - серед 60 країн-учасниць

Мартинюк висловив сподівання, що 10 днів роботи виставки завершаться «напрацюваннями та успіхами». Це засвідчують вже перші двосторонні зустрічі з колегами-міністрами з інших країн, а їх тільки в перший день виставки, 18 січня, заплановано 7. Також керівник МінАПК візьме участь у Глобальному форумі, присвяченому проблемі продовольства, і зустрічі «Цифрове сільське господарство - інтелектуальні рішення для сільського господарства майбутнього», на якій головуватиме канцлер ФРН Ангела Меркель.

Міжнародна виставка продовольчих товарів і сільського господарства «Зелений Тиждень» заснована в 1926 році і щорічно проходить у Берліні, цього року з 18 по 27 січня. GFFA це місце зустрічі 80 міжнародних міністерств і найбільших виробників харчових продуктів.

Цього року "Зелений Тиждень" проходить 84-й раз. У ній бере участь рекордна кількість експонентів - 1750 із 61 країни. Очікується, що експо відвідають близько 400 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-