Торік Україна експортувала молочних продуктів на 7 мільярдів - Мінагро

Торік Україна експортувала молочних продуктів на 7 мільярдів - Мінагро

Укрінформ
За попередніми оцінками, у 2018 році в Україні було реалізовано молочної продукції на суму 57 млрд грн, із них на експорт - більш як на 7 млрд грн. 

Про це сказала заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час зустрічі з Національною асоціацією молочників України “Укрмолпром”, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

“Сьогодні молочний сектор демонструє позитивні результати, покращилась якість сировини, вперше за останні роки Україна увійшла в 10-ку світових лідерів з експорту молочної продукції. За нашими оцінками, за результатами 2018 року всієї молочної продукції буде реалізовано на суму майже на 57 млрд грн, при цьому експорт становив понад 7 млрд грн”, - сказала Ковальова.

Зазначається, що за 9 місяців 2018 року обсяги закупівлі молока екстра і вищого ґатунку зросли, відповідно, на 33,8% та 7,8%. Водночас обсяги закупівлі молока першого ґатунку скоротилися на 8,9%, а другого ґатунку – на 15,1%.

Читайте також: Єврокомісія привітала додаткові захисні заходи до імпорту сталі

Заступник міністра додала, що тваринництво є особливою галуззю сільського господарства, стан розвитку якої істотно впливає на економічний потенціал агропромислового комплексу країни. Так, у 2019 році на підтримку розвитку тваринництва передбачено 3,5 млрд грн, основні напрями підтримки молочного скотарства 2018 року будуть збережені.

Зустріч було організовано Мінагрополітики, Державною фіскальною службою України, аудиторською фірмою “Константа” та асоціацією “Укрмолпром”.

Прес-служба міністерства повідомила, що, за даними ДФС, у 2018 році експорт молока і молокопродуктів становив 263 млн дол. США, з яких 48,8% припадає на вершкове масло, 22,4% – на сухе та згущене молоко, 11,7% – на сири.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-