Незалежність Нацбанку є запорукою макроекономічної стабільності в Україні - МВФ

Незалежність Нацбанку є запорукою макроекономічної стабільності в Україні - МВФ

Укрінформ
У Міжнародному валютному фонді вважають, що забезпечення незалежності НБУ є запорукою макроекономічної стабільності в Україні.

Про це сказав постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман під час панельної дискусії "Резерви розвитку економіки та фінансової системи", повідомляє прес-служба НБУ.

"Усунення макроекономічних дисбалансів упродовж останніх років дозволило стабілізувати економіку. Важливо зберегти це завдяки неперервній виваженій економічній політиці. Сталий розвиток вимагає збільшення інвестицій. Поліпшення бізнес-середовища, зокрема шляхом боротьби з корупцією, допоможе в цьому. Перетворення НБУ у шанований, сучасний, незалежний центральний банк із сильною структурою управління є важливим кроком для України. Забезпечення незалежності НБУ є запорукою макроекономічної стабільності",- сказав Люнгман.

Читайте також: НБУ затвердив перелік банків-учасників валютної інтервенції

Він також наголосив, що Україні слід досягти прогресу в приватизації, реформі адміністрування податків, реформах фінансового сектора, судових реформах і реформах енергетичного сектора. Реформа ринку землі також давно назріла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-