Нафта здешевшала на тлі наближення видобутку в США до нового рекорду

Нафта здешевшала на тлі наближення видобутку в США до нового рекорду

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в четвер на тлі наближення видобутку в США до нового рекорду на рівні 12 мільйонів барелів на добу і побоювань про ослаблення попиту.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Березневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали на $0,32 (0,52%) - до $61 за барель. На торгах в середу їх ціна збільшилася на $0,68 (1,12%) і становила на закриття $61,32 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на лютий на електронній сесії на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) знизилася на $0,32 (0,61%) - до $51,99 за барель. За підсумками минулої сесії їх ціна збільшилася на $0,2 (0,38%), завершивши торги на позначці $52,31 за барель.

Виробництво сирої нафти в США досягло рекордних 11,9 млн б/д за підсумками минулого тижня, свідчать дані Управління енергетичної інформації (EIA). Це на 200 тис. б/д вище попереднього рекордного показника.

З січня 2018 року обсяг виробництва «чорного золота» в США збільшився на 2,4 млн б/д, що викликало у трейдерів серйозні побоювання з приводу надмірних поставок сировини на світові ринки.

Комерційні запаси нафти скоротилися в США на 2,7 млн бар. при прогнозному зниженні на 1,4 млн бар., йдеться в звіті EIA. При цьому запаси бензину виросли на 7,5 млн бар. (Прогнозне зростання - 2,8 млн бар.), і досягли 255,6 млн бар.

Поряд зі зростанням видобутку, експорт сирої нафти з США також зростає. До кінця минулого року він досяг рекордних 3,2 млн б/д.

Зростанню обсягів експорту американського «чорного золота» сприяє широкий спред між еталонними сумішами Brent і WTI, що становить на даний момент $9,05/бар.

Різке збільшення пропозиції американської нафти відбувається на тлі побоювань з приводу уповільнення зростання попиту через глобальний економічний спад, який, на думку деяких аналітиків, перетвориться в рецесію.

Читайте також: Борг перед Нафтогазом контрагентів - пільговиків збільшився на 42%

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 60,94 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 61,30 долара за барель, що на 2 центи нижче за рівень закриття торгів ($61,32).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-