Уряд схвалив зміни до держбюджету-2019 щодо міжбюджетних трансфертів

Уряд схвалив зміни до держбюджету-2019 щодо міжбюджетних трансфертів

Укрінформ
Уряд на засіданні 16 січня схвалив зміни до державного бюджету на 2019 рік. Потреба в змінах пояснюється необхідністю уточнити обсяги міжбюджетних трансфертів до тих районів, де 23 грудня не відбулися вибори в об'єднаних територіальних громадах.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

"Кабінет міністрів України на своєму засіданні підтримав розроблений Міністерством фінансів проект змін до закону «Про Державний бюджет України на 2019 рік». Потреба у таких змінах виникла у зв’язку з відміною проведення 23.12.2018 перших місцевих виборів у 45 ОТГ та додаткових виборів депутатів місцевих рад у 7 ОТГ через введення воєнного стану в 10 областях", - йдеться у повідомленні.

Міністр фінансів Оксана Маркарова пояснила необхідність змін невідкладною потребою фінансування освіти й медицини в тих районах, де не відбулися вибори в ОТГ.

«Шкода, що вже у січні доводиться вносити зміни до Державного бюджету, але без цього не буде можливості профінансувати ті райони, до яких входять ці ОТГ, і вони залишаться без грошей на освіту та медицину. У Державному бюджеті на 2019 міжбюджетні трансфери були передбачені саме для цих ОТГ, а не для районних бюджетів, як це було раніше. Але вибори там не відбулися, тож без прийняття запропонованих змін безперервне фінансування цих районів у 2019 році буде неможливим», - сказала міністр.

Законопроект уточнює обсяги міжбюджетних трансфертів по районних бюджетах, де не відбулися вибори до ОТГ; по міських ОТГ, де не відбулися додаткові вибори, та по 8 міських бюджетах, де відбулося приєднання, яке не було враховане в Законі України «Про Державний бюджет України на 2019 рік».

Читайте також: Уряд підтримав проект про верифікацію та моніторинг держвиплат

Також Кабінет міністрів України своїм розпорядженням «Про погодження розподілу додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я між місцевими бюджетами у 2019 році» схвалив рішення обласних державних адміністрацій про розподіл згаданої додаткової дотації, на яку в держбюджеті-2019 передбачено 14,9 млрд грн. Таке схвалення передбачено внесеними в Бюджетний кодекс змінами (частина 5 статті 1036), які набули чинності 1 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-