У Нацбанку пояснили, що гальмує процес кредитування в Україні

У Нацбанку пояснили, що гальмує процес кредитування в Україні

Укрінформ
У Національному банку України вважають, що на заваді більш активному відновленню кредитування стоїть високий рівень непрацюючих кредитів.

Про це сказав голова Національного банку Яків Смолій, презентуючи Програму дій Нацбанку під час зустрічі НБУ з клієнтами та партнерами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"2019 рік має стати важливим для подальшого відновлення кредитування. Попри прогрес за останні 2 роки, банки ще не працюють на повну силу, особливо з великими корпоративними позичальниками та іпотечними кредитами для населення. На заваді активнішому відновленню кредитування стоїть високий рівень непрацюючих кредитів. Ринок чекає на внесення до ВР та подальшу підтримку законопроекту «Про діяльність з управління заборгованістю», розробленого групою фахівців під керівництвом ЄБРР", - сказав Смолій.

Він наголосив, що цей закон підготує грунт для роботи компаній з управління заборгованістю та забезпечить створення належного конкурентного середовища на вторинному ринку кредитів в Україні.

Читайте також: Нацбанк назвав причини зміцнення гривні

Як відомо законопроект "Про діяльність з управління заборгованістю" має на меті створення належного конкурентного середовища на вторинному ринку кредитів в Україні та удосконалення правового регулювання передачі прав вимоги за заборгованістю (у тому числі проблемною заборгованістю банків). Законопроект передбачає створення нової категорії небанківських фінансових установ - компаній з управління заборгованістю, які будуть додатковими (до вже існуючих) інструментами передачі та врегулювання заборгованості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-