Нафта дорожчає за рахунок скорочення видобутку ОПЕК

Нафта дорожчає за рахунок скорочення видобутку ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в середу, а Brent перевищила позначку в $60 за барель завдяки скороченню видобутку, на чолі якого стоїть ОПЕК.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent зросла на 0,1 відсотка - до $60,69. Ф'ючерс на нафту WTI на січень подорожчав також на 0,1 відсотка - до $52,13 за барель.

Перспективи світової економіки погіршилися після того, як британські законодавці у вівторок переважною більшістю голосів відхилили запропоновану прем'єром Терезою Мей угоду про умови Brexit.

Скорочення видобутку ОПЕК і партнерами, в тому числі РФ, підтримує ціни на нафту, однак зростання виробництва у США, обсяг якого в кінці 2018 року досяг рекордних 11,7 мільйона барелів на добу, ризикує підірвати ці зусилля.

Видобуток нафти в США у 2019 році, як очікується, зросте до рекордної позначки вище 12 мільйонів барелів на добу, а в 2020-му - майже до 13 мільйонів барелів на добу, йдеться у прогнозі Управління енергетичної інформації.

Читайте також: Німецький бізнес зацікавлений у збереженні транзиту газу через Україну - Міхаель Гармс

Станом на 09:30 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 60,85 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 60,59 долара за барель, що на 5 центів нижче за рівень закриття торгів ($60,64).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-