На продаж виставили перші пули кредитів юросіб, що перебувають у заставі НБУ

На продаж виставили перші пули кредитів юросіб, що перебувають у заставі НБУ

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у лютому 2019 року проведе аукціони з продажу трьох пулів, що складаються з прав вимог за кредитами юридичних осіб, які перебувають у заставі Національного банку.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"З 6 до 19 лютого – у системі ProZorro.Продажі відбудуться аукціони з реалізації трьох пулів, що складаються з прав вимог за кредитами юридичних осіб. Вперше до складу цих пулів входять договори, які перебувають у заставі Національного банку України. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: НБУ затвердив перелік банків-учасників валютної інтервенції

До складу 1-го пулу увійшли права вимоги за 62 кредитами, що перебувають на балансі чотирьох банків: ПАТ «КБ «Надра», АТ «Дельта Банк», АТ «Банк «Фінанси та Кредит», ПАТ «ВіЕйБі Банк». Середня прострочена заборгованість за кредитами – 6 років. Загальна заборгованість за договорами склала 5 989 млн грн. За 59 кредитами тривають судові провадження. Ще 4 кредити перебувають на опрацюванні Державної виконавчої служби. До складу 2-го пулу увійшли права вимоги за 53 кредитами, що перебувають на балансі трьох банків: ПАТ «Легбанк», АТ «Дельта Банк», ПАТ «КБ «Надра». У заставі НБУ - 27 кредитних договорів. Середня прострочена заборгованість за кредитами – 5 років. Заборгованість за договорами - 2 955 млн грн. До складу 3-го пулу увійшли права вимоги за 20 кредитами, що перебувають на балансі чотирьох банків: АТ «Банк «Фінанси та Кредит», ПАТ «КБ «Актив-Банк», ПАТ «КБ «Надра», ПАТ «ВіЕйБі Банк». Права вимоги та інші майнові права за кредитними договорами, що укладені з юридичними особами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-