Національне агентство підвищило довгостроковий кредитний рейтинг «Борисполя»

Національне агентство підвищило довгостроковий кредитний рейтинг «Борисполя»

Укрінформ
Національне уповноважене рейтингове агентство IBI-Rating підвищило довгостроковий кредитний рейтинг Міжнародного аеропорту «Бориспіль» до максимального рівня - uaAAA, прогноз «стабільний».

Про це повідомляє аеропорт "Бориспіль" із посиланням на директора корпоративного департаменту IBI-Rating Ігоря Дикого.

«Ключовими факторами підвищення рейтингу стало стійке зростання фінансових результатів за збереження дуже високих показників рентабельності, чому сприяє успішна реалізація затвердженої стратегії розвитку... Наразі ДП «МА «Бориспіль» - єдине в Україні підприємство нефінансового сектору, що має максимально можливий кредитний рейтинг – uaAAA», - сказав Дикий.

Він додав, що ефективна боргова політика аеропорту забезпечує зниження боргового навантаження, рівень якого оцінюється як низький.

У свою чергу, заступник генерального директора з економіки та фінансів ДП МА «Бориспіль» Кирило Звонарьов зауважив, що визначення максимального кредитного рейтингу підприємству реального сектору – це позитивний сигнал для економіки країни.

"Адже раніше лише кілька іноземних банків в Україні мали такий рівень кредитного рейтингу. Аеропорт «Бориспіль» - перше держпідприємство, що здійснило ефективну трансформацію бізнес-моделі та може пишатися кардинальним покращенням показників», – підкреслив він.

У аеропорті «Бориспіль» наголошують на стратегічному значенні підприємства, операційні показники якого демонструють стійку динаміку покращення.

Читайте також: За 2018 рік пасажиропотік українських аеропортів зріс на 25%

Так, за результатами 2018 року загальний пасажиропотік через аеропорт «Бориспіль» збільшився більш як на 2 млн пасажирів і становив 12,6 млн пасажирів. Зростаюча динаміка авіаперевезень сприяє зростанню чистого доходу ДП «МА «Бориспіль», який за 9 місяців 2018 року сягнув 3 167,7 млн грн, що на 7,7% більше, ніж за аналогічний період попереднього року.

У структурі джерел фінансування діяльності ДП «МА «Бориспіль» переважає власний капітал, питома вага якого підвищилася до 73%.

"Обсяг боргу протягом аналізованого періоду знижувався, всі фінансові зобов’язання є довгостроковими. Прив’язка аеропортових зборів до іноземної валюти значно знижує чутливість до валютного ризику за валютними кредитами", - йдеться у повідомленні.

На підприємстві додають, що «Бориспіль» демонструє високі показники ліквідності: коефіцієнт покриття зобов'язань на кінець вересня 2018 року становив 2,2, грошові кошти покривали 86% поточних зобов’язань. Чистий оборотний капітал зріс до 946,4 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-