У ДФС повідомили, скільки торік надали розстрочень ПДВ при ввезенні обладнання

У ДФС повідомили, скільки торік надали розстрочень ПДВ при ввезенні обладнання

Укрінформ
Державною фіскальною службою у 2018 році надано розстрочення ПДВ при ввезенні обладнання на загальну суму майже 6,1 млн євро та 1,4 млн дол. США.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"У 2018 році Державною фіскальною службою України прийнято 76 рішень про надання платникам розстрочення податку на додану вартість під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва на території України на загальну суму майже 6,1 млн євро та 1,4 млн дол. США", - йдеться в повідомленні.

Із них по 42 заявкам рішення прийнято митницями за погодженням з ДФС, оскільки сума податку, заявлена до розстрочення, становить понад 1 млн грн.

Читайте також: ДФС та Рахункова палата підписали угоду про інформаційний обмін

Найбільшу суму розстрочки надано Київською митницею ДФС – 1,14 млн євро та 712,5 тис. дол. США, Харківською митницею ДФС – 2 млн євро та Хмельницькою митницею ДФС – 1,3 млн євро та 185,5 тис. дол. США (у валюті контракту). Здійснено 67 митних оформлень імпорту обладнання із застосуванням отриманих рішень з розстроченням сплати ПДВ на суму 213 млн грн. Розстрочення надано при ввезенні обладнання для власного виробництва підприємствами легкої промисловості, металообробної промисловості, харчової промисловості, будівельної галузі, медичного обладнання. Загалом протягом 2018 року платниками до митниць ДФС подано 173 заяви про надання розстрочення по сплаті ПДВ. Митницями розглянуто 169 заяв, з яких по 59 надано відмову через недотримання обов’язкових вимог, зокрема, через наявність податкового боргу у підприємств, відсутність інформації про предмет або суму контракту. 34 заяви відкликано платниками або прийнято рішення щодо митного оформлення з повною сплатою ПДВ. Наразі на розгляді у митницях ДФС знаходяться ще 4 заяви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-