Ціни на нафту знизилися через слабкі економічні дані Китаю

Ціни на нафту знизилися через слабкі економічні дані Китаю

Укрінформ
Нафта подешевшала більш ніж на 1 відсоток в понеділок, а ціна Brent опустилася нижче $ 60 за барель після того, як дані з Китаю вказали на зниження обсягів експорту і імпорту країни в грудні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com .

Вартість бареля березневої нафти Brent склала $ 59,68 (-1,32%). Барель лютневої нафти WTI торгувався по $ 50,82 (-1,49%). Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $ 60,48 і $ 51,59 відповідно.

Китайський експорт у грудні знизився на 4,4 відсотка в річному вираженні - максимально за два роки, показали офіційні дані в понеділок. Імпорт скоротився на 7,6 відсотка - максимально з липня 2016 року.

Незважаючи на слабкі дані з торгівлі, імпорт нафти Китаєм в грудні залишався на високому рівні - 10,31 млн бар. / доб.

Читайте також: Німецький бізнес зацікавлений у збереженні транзиту газу через Україну - Міхаель Гармс

Американські енергетичні компанії скоротили число нафтових бурових установок за тиждень, що завершився 11 січня, на 4 до 873, повідомила в п'ятницю нафто-сервісна компанія Baker Hughes.

Станом на 10:15 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 59,91 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 60,87 долара за барель, що на 39 центів вище за рівень закриття торгів ($ 60,48).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-