Понад 42 % українського експорту йде до країн ЄС - Порошенко

Понад 42 % українського експорту йде до країн ЄС - Порошенко

Укрінформ
Своєчасна та ефективна переорієнтація на європейський ринок дала економіці України абсолютно нові можливості, і нині понад 42 % українського експорту йде до країн Європейського Союзу.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спілкування з мешканцями Здолбунова на Рівненщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Курс на європейську інтеграцію дозволив нашій державі запуск поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Завдяки цьому понад 42 % українського експорту — це експорт у країни Європейського Союзу. Це гарна відповідь на те, що Росія оголосила ембарго та закрила усі свої ринки з 2013 року для усіх українських виробників”, - сказав Порошенко.

За його словами, метою Росії було довести нашу державу до економічного занепаду.

Читайте також: Україна увійшла до п’ятірки найбільших експортерів агропродукції до ЄС

“Вона це робила, щоб задушити Україну економічно, щоб викинути з робочих місць мільйони українців, насамперед, на сході нашої держави. Це вдарило в перше чергу по російськомовних українцях. Лише своєчасна та ефективна переорієнтація на європейський ринок дала нашому експорту та всій економіці України абсолютно нові можливості”, - зазначив Президент.

Він висловив сподівання, що показники українського експорту до країн ЄС вже найближчим часом сягнуть 50%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-