За минулий рік інфляція становила 9,8% - МЕРТ

За минулий рік інфляція становила 9,8% - МЕРТ

Укрінформ
Інфляція за 2018 рік склала 9,8%, що повністю відповідає прогнозам Кабінету міністрів України.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

"За даними Держстату інфляція за 2018 рік склала 9,8%, що повністю відповідає прогнозам КМУ. За грудень темпи інфляції уповільнилися до 0,8%", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що стримуючими факторами інфляції є стабілізація гривні стосовно іноземних валют, сезонне здешевлення одягу та взуття на 2,5% та перевищення обсягів купівлі готівкової іноземної валюти над її продажем.

Порівняно з листопадом у грудні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,8%. Найбільше (на 16,5%) через сезонність подорожчали овочі. Ціни на молоко, молочні продукти, макаронні вироби, масло та хліб зросли на 3,2-1,6%.

Рис, яйця, цукор, фрукти, свинина подешевшали на 1,4-0,5%.

Читайте також: Реформа Укрзалізниці відчутно просунулася вперед - Кістіон

Ціни на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 0,75%. Головною причиною є підвищення цін на скраплений газ - на 3,2%, тарифів на гарячу воду, опалення - на 2,1%, каналізацію - на 0,8%, водопостачання, утримання будинків та прибудинкових територій - на 0,6%.

Ціни на транспорт у цілому знизились на 1,6%, причиною чого є здешевлення палива та мастил на 6% з огляду на різке зниження цін на світовому ринку нафти.

Проте проїзд в автодорожньому пасажирському транспорті подорожчав на 2,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-