Шляхом кредитування пов'язаних осіб з банку Богуслав вивели понад 300 мільйонів

Шляхом кредитування пов'язаних осіб з банку Богуслав вивели понад 300 мільйонів

Інфографіка
Укрінформ
За два роки з АТ "Банк Богуслав" через кредитування пов'язаних осіб було виведено понад 300 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"Під час здійснення процедури ліквідації АТ «Банк Богуслав» виявлено, що упродовж 2016-2017 років банк надав кредитні кошти компаніям, що за різними ознаками пов’язані між собою та з банком. Встановлено, зокрема, що компанії-позичальники не мали власних грошових надходжень у кількості, достатній для обслуговування кредитної заборгованості, і здійснювали свою діяльність виключно за рахунок отриманих кредитних коштів... У підсумку, загальна сума заборгованості цих позичальників становить майже 304 млн грн, що становить 60% від заборгованості за усіма кредитами, виданими банком", - йдеться в повідомленні.

У Фонді гарантування зазначають, що кошти, які ці компанії отримали від банку, були перераховані на рахунки різних підприємств, відкриті у цьому і в інших банках, на підставі господарських угод, що мають ознаки фіктивності. Є підстави вважати, що й створення компаній-позичальників було фіктивним і вони не мали на меті повернення кредитних коштів.

Читайте також: Фонд гарантування минулого тижня продав активи банків майже на 35 мільйонів

Як повідомлялось, загальна балансова вартість активів АТ "Банк Богуслав" на момент затвердження ліквідаційної маси становила 623 млн грн, при цьому оціночна вартість активів дорівнювала 242 млн грн, тобто виявилась нижчою за ціну «на папері» більш, ніж у 2,5 рази. Загальна сума акцептованих кредиторських вимог банку складає 228 млн грн, із них погашено 28 млн грн. Вкладникам банку станом на 1 грудня 2018 року виплачено майже 178 млн грн, що становить 97% від суми зобов’язань перед ними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-