Порошенко підписав закон про середньострокове бюджетне планування

Порошенко підписав закон про середньострокове бюджетне планування

Укрінформ
Петро Порошенко підписав закон “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо правового підґрунтя для запровадження середньострокового бюджетного планування)”.

Інформація оприлюднена на сайті Верховної Ради.

“Повернуто з підписом від Президента”, - зазначається у картці закону.

Як повідомлялося, закон був ухвалений Верховною Радою 6 грудня 2018 року.

Відповідно до пояснювальної записки, закон розроблявся з метою створення правового підгрунтя для запровадження середньострокового бюджетного планування, подальшого розвитку програмно-цільового методу, а також удосконалення окремих норм Бюджетного кодексу України, що регулюють відносини, які виникають у процесі виконання бюджетів, звітування про їх виконання та контролю за дотриманням бюджетного законодавства, а також питання відповідальності за порушення бюджетного законодавства.

Читайте також: Бюджетний рік починаємо вдало: у держскарбниці майже 10 млрд. грн.

На державному рівні запроваджується складання Бюджетної декларації як документа державного стратегічного планування, який визначатиме основні засади бюджетної політики на середньостроковий період. Бюджетна декларація міститиме, зокрема, сукупні стелі видатків та стелі видатків головних розпорядників коштів державного бюджету, цілі та показники результату їх діяльності (фактичні та очікувані на середньостроковий період), загальну оцінку фіскальних ризиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-