ЄС знову закликав Косово скасувати митні тарифи проти товарів із Сербії

ЄС знову закликав Косово скасувати митні тарифи проти товарів із Сербії

Укрінформ
Високий Представник ЄС Федеріка Могеріні провела зустріч із представниками Асамблеї (парламенту) Косова.

Повідомлення про це розміщено на сайті Служби зовнішніх дій Євросоюзу.

«Високий представник ЄС у Брюсселі зустрілася з членами Делегації з діалогу, яку було призначено Асамблеєю Косова 15 грудня 2018 року. … Зустріч надала можливість обмінятися поглядами з представниками Косова в рамках діалогу (між Приштиною і Белградом за посередництва ЄС). У цьому контексті Високий представник ЄС ще раз наголосила на необхідності терміново відкликати митні тарифи, оголошені урядом Косова наприкінці минулого року», - йдеться у повідомленні.

Могеріні висловила надію, що присутність представницької делегації Косова у Брюсселі є демонстрацією пріоритету, який влада Косова надає процесу нормалізації та виконанню вимог, необхідних для продовження європейського шляху Косова.

«Досягнення всеохоплюючої та зобов’язуючої правової угоди з повної нормалізації відносин в контексті діалогу між Приштиною і Белградом вимагає створення клімату, який сприятиме встановленню добросусідських відносин, в якому поважаються та виконуються вже досягнуті угоди. Варто уникати дій та заяв, які не відповідають цьому загальному інтересу та стратегічним завданням для усього регіону», - наголошується у документі.

Читайте також: В Укроборонпромі всі операції з продажу та оренди проводитимуть через ProZorrо

Асамблея Косова з моменту проголошення незалежності краю 17 лютого 2008 є парламентом цієї країни, яка лише частково визнається у світі. Україна належить до числа держав, які не визнали незалежність Косова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-