Україна різко збільшила експорт яблук у листопаді - експерти

Україна різко збільшила експорт яблук у листопаді - експерти

Укрінформ
Місячний обсяг експорту українського яблука вперше перевищив 8 тис. тонн, зрісши по відношенню до листопада 2017 року більше ніж у півтора рази - на 55%. 

Про це повідомляють аналітики EastFruit.

«Україна вперше в історії експортувала за місяць понад 8 тис. тонн яблука, якщо не брати до уваги лише українське яблуко. І хоча як і раніше значний обсяг експорту яблука з України, близько 51%, призначається для реекспорту до Росії, про що свідчать поставки в Білорусь і Молдову, зростання експорту за іншими напрямками вражає», - вважає керівник Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Федір Рибалко.

Він також наголосив, що позитивним моментом є збільшення відвантажень українського яблука в країни Євросоюзу, Близького Сходу і Південно-Східної Азії.

"За нашими оцінками, близько чверті всього яблука пішло в країни ЄС, щоправда, половина з нього - це органічне яблуко для переробки на сік, пюре і яблучний концентрат. Крім того, вже близько 12% яблука експортується в країни Близького Сходу, а якщо не враховувати промислове яблуко, то частка Близького Сходу в експорті українського яблука вже становить 14%", - акцентував керівник УПОА.

Читайте також: Імпорт авокадо в Україну торік зріс удвічі - експерти

Лідером серед країн ЄС за обсягом імпорту українського яблука для свіжого ринку стала Болгарія, на яку припала майже половина всіх експортних відвантажень свіжого яблука з України в Євросоюз. Другим найбільшим імпортером стала Швеція з часткою близько 27% всього яблука для свіжого ринку, експортованого Україною в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-