Набирає чинності заборона на імпорт в Україну ще однієї продукції з РФ

Набирає чинності заборона на імпорт в Україну ще однієї продукції з РФ

Укрінформ
З 8 січня 2019 року набирає чинності постанова Кабінету міністрів, якою заборонено ввезення на митну територію України крохмале-патокової продукції, що походить з Російської Федерації.

Відповідна постанова Кабінету міністрів від 27 грудня 2018 р. № 1154 "Про внесення змін до переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, що походять з Російської Федерації" була опублікована в "Офіційному віснику України" 29 грудня 2018 року та набуває чинності через 10 днів з моменту опублікування.

Згідно з документом забороняється ввезення на територію України крохмале-патокової продукції за кодами згідно з УКТ ЗЕД: 1108 12 00 00 (крохмаль кукурудзяний), 1702 30 (глюкоза та сироп з глюкози, без вмісту фруктози або з вмістом менш як 20 мас.% фруктози у сухому стані), 1702 40 (глюкоза та сироп з глюкози, з вмістом у сухому стані не менш як 20 мас.%, але менш як 50 мас.% фруктози, крiм iнвертного цукру), 1702 90 50 00 (мальтодекстрин і мальтодекстриновий сироп) походженням з Російської Федерації.

Читайте також: З 8 січня в Україну заборонили ввозити ще одну продукцію з Росії

Постанова була ухвалена з метою вжиття заходів у відповідь на дискримінаційні та/або недружні дії щодо України, що застосовуються державою, визнаною Верховною Радою України державою-агресором, та відповідно до частини одинадцятої статті 29 Закону України “Про зовнішньоекономічну діяльність”, а також з урахуванням звернень асоціації “Укркондпром” щодо необхідності збереження вітчизняної галузі та недопущення залежності держави від імпорту крохмале-патокової продукції з РФ.

У Кабміні наголосили, що на даний час виробничі потужності українських підприємств здатні повністю задовольнити потреби внутрішнього ринку України, а зазначений захід приведе до поліпшення господарського становища українських виробників у цій галузі, збереження і збільшення кількості робочих місць, зменшення соціальної напруги в регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-