Біогазові потужності в Україні зросли на третину

Біогазові потужності в Україні зросли на третину

Укрінформ
Біогазові потужності в Україні зросли на третину у 2018 році.

Про це повідомляє Держагентство з енергоефективності та енергозбереження України у Facebook.

"Біогазові потужності в Україні зросли на третину в 2018 році... Виробництво електроенергії з біогазу починає динамічно розвиватися в Україні. Так, за рік біогазові потужності зросли на третину: із 34 МВт (21 установка) на кінець 2017 р. до 46 МВт (33 установки) на кінець 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що особливо перспективним є виробництво біогазу із сміття.

"В Україні щорічно утворюється близько 10 млн тонн відходів та налічується майже 5,5 тис. сміттєзвалищ. Із одного полігону, де зібрано понад 1 млн тонн сміття, можна видобути близько 3 млн м3 у рік звалищного газу, який містить близько 50 % чистого біометану", - пояснюють в Держагентстві.

За даними агентства, на сміттєзвалищах вже працюють 20 біогазових установок загальною потужністю 18 МВт. Найбільше таких установок розміщено у Київській області, а саме – 3 об’єкти потужністю 4,1 МВт.

"Один із успішних проектів - біогазовий комплекс потужністю 659 кВт на сміттєзвалищі у Хмельницькому. У проект інвестовано 34 млн гривень. Комплекс може виробляти близько 5 млн кВт*год електроенергії в рік за «зеленим» тарифом 12,4 євроценти/кВт*год. Для порівняння - цього обсягу електроенергії достатньо для вуличного освітлення міста", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У "зелену" енергетику України торік інвестували понад 730 мільйонів євро

Завдяки цій біогазовій установці місто Хмельницький отримало збільшення генерації «чистої» електроенергії; скорочення викидів СO2 в атмосферу; мінімізацію пожеж на сміттєзвалищі та зменшення його об'єму; нові робочі місця; надходження податків до місцевого бюджету.

"Переконаний, що такі проекти потрібно поширювати у всіх регіонах країни. Тому Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України спільно з SEC Biomass та органами місцевого самоврядування проводить аналіз потенціалу видобутку біогазу на сміттєзвалищах. Наразі виявлено можливості для встановлення біогазових установок потужністю 14 МВт на суму близько 20 млн євро", - повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Також повідомляється, що, наприклад, на Дніпровському міському полігоні потенційно можна встановити біогазовий комплекс потужністю 3,7 МВт для виробництва електроенергії. Прогнозований обсяг інвестицій – 3 млн євро із терміном окупності від 3 до 6 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-