Уряд затвердив критерії ризику санітарного благополуччя населення

Уряд затвердив критерії ризику санітарного благополуччя населення

Укрінформ
Урядовою постановою №1164 від 27 грудня 2018 року визначено критерії для оцінювання ступеня ризику від провадження господарської діяльності для санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, а також періодичність заходів контролю.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

“Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1164 затверджено критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що такими критеріями є: вид діяльності суб’єкта господарювання станом на будь-яку дату протягом останніх двох років, що передують плановому періоду; провадження діяльності, що може мати шкідливий вплив на середовище життєдіяльності та здоров’я людини; провадження діяльності, пов’язаної з обслуговуванням населення; виникнення гострих кишкових захворювань, спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, отруєнь, неінфекційних захворювань, смерті людини, пов’язаних із діяльністю суб’єкта господарювання; порушення вимог санітарного законодавства, наявність відхилень від гігієнічних нормативів за результатами лабораторно-інструментальних досліджень, проведених під час здійснення заходів державного нагляду (контролю), випуск неякісної, небезпечної продукції; виконання постанов, розпоряджень, висновків, приписів органу державного нагляду (контролю) щодо усунення порушень санітарного законодавства; наявність обґрунтованих звернень та скарг щодо порушень суб’єктом господарювання вимог санітарного законодавства.

Читайте також: 20 облгазів перевірять через зайві суми в платіжках

Також у постанові визначено періодичність заходів контролю Держпродспоживслужбою у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення: для суб’єктів господарювання, діяльність яких має високий ступінь ризику - не частіше одного разу на два роки; середній ступінь ризику - не частіше одного разу на три роки; незначний ступінь ризику - не частіше одного разу на п’ять років. Якщо на виробництвах середнього та незначного ступенів ризику порушень під час планової перевірки не виявлено, термін до наступної планової перевірки збільшується у 1,5 раза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-