Україна збільшила експорт кукурудзи у понад два рази - аналітики

Україна збільшила експорт кукурудзи у понад два рази - аналітики

Укрінформ
Аграріі України з вересня по листопад 2018 року експортували 4663 тис. тонн кукурудзи - на 112% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомляють аналітики консалтингового агентства УкрАгроКонсалт, інформує прес-служба агентства.

"За три місяці 2018-2019 МР (вересень - листопад) Україна експортувала 4663 тис. тонн кукурудзи, що на 112% більше, ніж за аналогічний період минулого року (2202 тис. тонн). Це також максимальний для даного періоду обсяг з 2013-2014 МР", - йдеться у повідомленні.

Так, у листопаді 2018-2019 маркетингового року аграрії України експортували 3123 тис. тонн кукурудзи - вдвічі більше, ніж за два перших місяці поточного сезону і на 97,4% більше, ніж у листопаді минулого року.

Основними напрямками експорту української кукурудзи були Євросоюз, Китай і Лівія. При цьому, порівняно з аналогічним періодом минулого сезону, експорт до ЄС зріс більш ніж у чотири рази, до Лівії - на 110%. Також Туреччина збільшила імпорт української кукурудзи на 125% і таким чином опинилася у числі найбільших експортерів цього продукту.

Читайте також: Імпорт авокадо в Україну торік зріс удвічі - експерти

Водночас, за інформацією аналітиків УкрАгроКонсалт, у звітному періоді спостерігається значний спад обсягів експорту таким ключовим споживачам української кукурудзи як Ізраїль і Туніс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-