В Укртрансгазі назвали найбільших боржників за послуги транспортування газу

В Укртрансгазі назвали найбільших боржників за послуги транспортування газу

Укрінформ
Заборгованість за послуги транспортування природного газу КП «Київтеплоенерго» у листопаді 2018 року зросла на 99 млн або 430% в категорії ТКЕ і становить 134 млн грн.

Про це пише прес-служба АТ «Укртрансгаз».

"З початку опалювального сезону заборгованість за послуги транспортування природного газу зросла на 22% з 1,88 млрд грн до 2,3 млрд грн, станом на кінець листопада 2018 року. Серед лідерів з накопичення боргу – КП «Київтеплоенерго». У листопаді борг цього споживача зріс на 99 млн або 430% в категорії ТКЕ. Загальна заборгованість Київтеплоенерго становить 134 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Поряд з КП «Київтеплоенерго», серед лідерів з накопичення боргу – КП «Харківські теплові мережі», яке заборгувало ще 46 млн грн у листопаді, а також ПРАТ «Харківська ТЕЦ-5» з 29 млн грн та концерн «МТМ» з 13 млн грн ростом боргу.

Майже не змінився стан заборгованості найбільшого історичного боржника – ПАТ «Київенерго», яке сумарно заборгувало АТ «Укртрансгаз» 498 млн за послуги транспортування газу.

Читайте також: Україна збільшила видобуток нафти і газового конденсату на 4,1% - Міненерго

Загалом, категорія ТКЕ і ТЕЦ показала найбільш негативну динаміку у жовтні – сумарний борг підприємств зріс на понад 276 млн грн та становить 1,23 млрд грн.

Також на 114 млн грн зросла заборгованість операторів газорозподільчих систем та регіональних газозбутових підприємств за послуги транспортування газу для населення та становить 367 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-