Фонд держмайна затвердив перелік об’єктів малої приватизації

Фонд держмайна затвердив перелік об’єктів малої приватизації

Укрінформ
Фонд державного майна затвердив перелік із 792 об’єктів малої приватизації, які підлягають продажу в 2019 році.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав в. о. голови ФДМУ Віталій Трубаров.

"До нього (переліку - ред.) ввійшли нові об’єкти і ті, що не встигли приватизувати минулого року. Загалом 792 об’єкти, з яких 48 - пакети акцій, 92 - єдині майнові комплекси, 190 - об’єкти незавершеного будівництва, 402 - окреме майно та 59 об’єктів соціально-культурного призначення", - йдеться в повідомленні.

Трубаров зазначив, що цього року буде виставлено на продаж близько 10 об’єктів державного концерну «Укроборонпром». Зокрема, Херсонський завод «Судмаш», «Вінницький авіаційний завод «ВІАЗ», «Запорізький автомобільний ремонтний завод», Ніжинський ремонтний завод інженерного обладнання» та інші. Також на приватизацію будуть виставлено Головинський кар’єр, єдині майнові комплекси: «Дніпровський електровозобудівний завод», «Київмашсервіс» та Первомайська гідроелектростанція.

З повним переліком майна, що буде виставлено в 2019 році на аукціони, можна ознайомитися на сайті Фонду державного майна.

Читайте також: Фонд держмайна посилив контроль за виконанням умов договорів купівлі-продажу

Як повідомляв Укрінформ, згідно із законом України "Про приватизацію державного і комунального майна", який набрав чинності в березні 2018 року, мала приватизація відбувається через електронну систему ProZorro.Продажі. Йдеться про активи державної і комунальної власності вартістю до 250 млн грн. Виставляють об'єкти в рамках малої приватизації Фонд державного майна України, а також місцеві органи влади. Аукціони з малої приватизації через електронну систему ProZorro.Продажі принесли державі у 2018 році майже 600 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-