Нацбанк і далі дотримуватиметься режиму плаваючого обмінного курсу - Данилишин

Нацбанк і далі дотримуватиметься режиму плаваючого обмінного курсу - Данилишин

Укрінформ
Національний банк України продовжить дотримуватися режиму плаваючого обмінного курсу і матиме змогу застосовувати інтервенції для згладжування курсових коливань.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Ради НБУ Богдан Данилишин коментуючи «Основні засади грошово-кредитної політики на 2019 рік та середньострокову перспективу» (далі – Основні засади) схвалені рішенням Ради Національного банку України від 11 вересня 2018 року.

"Як додатковий інструмент Національний банк матиме змогу застосовувати інтервенції для згладжування курсових коливань гривні та врівноваження ситуації на валютному ринку. Водночас Національний банк продовжить дотримуватися режиму плаваючого обмінного курсу і не протидіятиме фундаментальним тенденціям обмінного курсу гривні", - написав Данилишин.

Читайте також: НБУ провів стрес-тест 24 українських банків

Він зазначив, що в міру розвитку валютного ринку Національний банк поступово зменшуватиме свою присутність на ньому, але докладатиме зусиль щодо упередження або швидкого реагування на можливу дестабілізацію на валютному ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-