Платники високих сум ЄСВ можуть одержати більші пенсії - Гройсман

Платники високих сум ЄСВ можуть одержати більші пенсії - Гройсман

Укрінформ
Кабінет міністрів розглядає можливість скасування лімітів розміру пенсій для платників високих сум за єдиним соціальним внеском (ЄСВ).

Про це повідомив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Можливо, для тих, хто буде платити високі внески за ЄСВ, зняти обмеження щодо виплат пенсій. Якщо ти більше платив - ти отримуєш більше пенсії. І це дуже добре сприймалося в бізнес-середовищі", - сказав він.

Гройсман зазначив, що уряд готовий до компромісів щодо розробленого Міністерством соціальної політики законопроекту, який пропонує скасувати верхню межу нарахування ЄСВ і ввести регресивну шкалу його нарахування.

"Я розмовляв з бізнес-асоціаціями щодо цієї ідеї Мінсоцполітики і закликав їх подивитися, що потрібно збалансувати в цьому законі, щоб "білий" бізнес був захищений, а "сірий" виходив з тіні. І вони сказали, що це нормальний підхід, що готові до обговорення пропозицій, і ми поки працюємо над цим", - сказав він.

Прем'єр-міністр зазначив, що верхній ліміт на нарахування ЄСВ, який існує, призводить до схем ухилення, коли переважна більшість працівників отримує мінімальну або близьку до мінімальної зарплату, а у директора зарплата - в кілька мільйонів, які потім виплачуються працівникам у конвертах.

Читайте також: Україна має унікальний шанс сформувати нову модель територіального устрою – Гройсман

Відповідаючи на питання про терміни впровадження накопичувальної пенсійної системи, Гройсман сказав, що такий законопроект вже напрацьований, він обговорюється.

"Такий законопроект є, йдуть дискусії. Поки що об'єднання депутатських голосів, щоб було прийнято потрібне рішення, не бачу. Хоча я розумію: накопичувальний рівень повинен з'явитися, але тоді, коли це буде дійсно гарантовано для тих, хто буде накопичувати", - пояснив він.

Як повідомлялося з посиланням на текст Меморандуму про економічну та фінансову політику, Україна на період дії програми stand-by співпраці з Міжнародним валютним фондом призупинить введення другого (накопичувального) рівня пенсійної системи. При цьому Україна взяла на себе зобов'язання на початку 2019 року зняти обмеження з бази нарахування ЄСВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-