"Зелена" енергетика наступного року сягне 2,5% у структурі генерації - Нацкомісія

Укрінформ
"Зелена" енергетика" у наступному році займатиме близько 2,5% енергетичного балансу країни і 7,5% - у грошовому еквіваленті.

Про це у інтерв'ю "Бізнес Цензору" сказала голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Оксана Кривенко.

"Потужності відновлювальних джерел енергії (ВДЕ) кожного року зростають. В 2018 році в обсягах генерації ВДЕ займали 2% балансу, в грошовому вимірі - 6% ринку. Відповідно до прогнозних розрахунків на 2019 рік, в обсягах генерації ВДЕ займатимуть близько 2,5% балансу і 7,5% у грошовому еквіваленті", - сказала вона.

Очільниця Комісії зазначила, що є тенденція до зростання відновлювальних джерел енергії і в обсягах, і в грошовому еквіваленті.

"При тому, що законом про ринок е/е передбачений гарантований покупець зеленої генерації (одна з двох компаній, які будуть створені на базі держпідприємства "Енергоринок"), у кінцевому рахунку за все платить споживач", - прокоментувала Кривенко.

Читайте також: Україна вдвічі знизила тариф на транзит газу

Вона також додала, що НКРЕКП виступає за впровадження "зелених" аукціонів, що замінили би "зелені" тарифи, однак таке рішення ухвалює Верховна Рада.

Як повідомлялося, за оцінками Держенергоефективності, відновлювальні джерела в Україні сягають 6,7% у структурі енергогенерації на кінець 2018 року. Цей показник включає також великі гідроелектростанції, які належать до ВДЕ, однак не є "зеленими" джерелами енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-