Аудит виявив порушення на заводі Укроборонпрому

Аудит виявив порушення на заводі Укроборонпрому

Укрінформ
Фінансовий аудит, проведений на Кам'янець-Подільському "Заводі точної механіки", який належить до Держконцерну "Укроборонпром", виявив неефективні управлінські дії та порушення законодавства, що призвели до втрати держкоштів.

Про це повідомляє прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області.

"Працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області провели в плановому порядку державний фінансовий аудит діяльності державного підприємства "Науково-технічний комплекс "Завод точної механіки" Державного концерну "Укроборонпром"... За результатами проведеного під час аудиту аналізу фінансово-господарської діяльності підприємства... надано незадовільну оцінку ефективності управління підприємством за 6 місяців 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, негативно вплинули на ефективність діяльності підприємства факти неефективних управлінських дій та рішень попереднього керівництва підприємства, що призвели до упущених вигод на загальну суму понад 9,1 млн гривень та непродуктивних витрат на суму понад 9,3 млн грн.

Через невиконання комісіонером договорів комісії підприємством упущено доходів на загальну суму понад 9 млн грн, а укладена додаткова угода до договору комісії призвела до недоотримання підприємством доходів на суму понад 400 тис. грн.

Через розміщення коштів у банку з нестійким фінансовим станом (АТ "Банк "Фінанси та кредит"), щодо якого почато процедуру ліквідації, підприємством фактично заморожено обігові кошти та є ризик втрати фінансових активів на загальну суму понад 3,1 млн грн.

"Прийняття керівництвом підприємства неефективних рішень щодо виготовлення продукції без замовлення на суму 18,5 млн грн призвело до відволікання обігових коштів підприємства та погіршення його фінансового стану. Несвоєчасна ж сплата податкових боргів призвела до непродуктивних витрат, здійснених підприємством у вигляді сплачених штрафних санкцій на загальну суму понад 6,8 млн грн", - підкреслили аудитори.

В Управлінні також зазначили, що підприємством проведені додаткові витрати через допущений брак у виробництві на загальну суму 1,2 млн грн.

Через укладання цивільно-правових договорів без обґрунтованої потреби на виконання робіт і надання послуг щодо здійснення підготовки до участі у виставках, семінарах, форумах при чинних договорах з іншими юридичними особами на виконання ідентичних робіт (послуг), а також за наявності штатних працівників, до посадових інструкцій яких входить обов’язок виконання зазначених робіт, допущено непродуктивні витрати на суму понад 200 тис. грн.

Придбання підприємством ТМЦ за цінами, що перевищують цінові пропозиції інших постачальників, призвело до непродуктивних витрат на суму понад 400 тис. грн.

Читайте також: Рада планує дозволити Міноборони купувати зброю за кордоном напряму

Зазначене стало причиною виникнення заборгованості перед працівниками підприємства із заробітної плати на суму понад 3,6 млн грн та до непродуктивних витрат з виплати компенсації за несвоєчасно виплачену заробітну плату.

У Держаудитслужбі також поінформували, що проведеною під час аудиту ревізією виявлено факти оплати завищених підрядником будівельно-монтажних робіт з ремонту огорожі на суму 118 тис. грн та порушення, що призвели до недоотримання державним бюджетом частини чистого прибутку на суму понад 830 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-