Фонд держмайна посилив контроль за виконанням умов договорів купівлі-продажу

Фонд держмайна посилив контроль за виконанням умов договорів купівлі-продажу

Укрінформ
Фонд держмайна посилив контроль за виконанням умов договорів-купівлі продажу.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав в.о. голови ФДМУ Віталій Трубаров.

"Зокрема, розроблено і введено в дію новий Порядок контролю за виконанням умов договорів. Тепер факт недопуску працівників органів приватизації чітко фіксується, встановлено відповідальність за достовірність поданих документів власником майна та визначено нову норму щодо перевірки виконання умов договорів купівлі-продажу об’єктів незавершеного будівництва", - йдеться в повідомленні.

У ФДМУ зазначають, що також введено в дію новий Порядк повернення об'єкта приватизації у державну власність, за яким можливе повернення у добровільному або примусовому порядку та чітко прописано визначення нанесення збитків і оцінки майна, що повертається.

У 2018 році розпочато претензійно-позовну роботу з розірвання 26 договорів купівлі-продажу, 19 з яких це об'єкти незавершеного будівництва. Протягом року у державну власність повернено 10 об’єктів, які повторно виставлені на продаж.

Читайте також: Мала приватизація уже принесла бюджету майже 546 мільйонів - МЕРТ

Загальний перелік об’єктів, щодо яких здійснюється робота з розірвання договорів купівлі-продажу та вживаються заходи з їх повернення у державну власність, включає 121 об’єкт, з яких: 11 – пакети акцій акціонерних товариств, 16 – єдині майнові комплекси та 94 - об’єкти незавершеного будівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-