Зубко: Кожен будинок – це маленький конкурентний ринок

Зубко: Кожен будинок – це маленький конкурентний ринок

Укрінформ
Українцям необхідно навчитися управляти своєю власністю, обліковувати будь-яку енергію, яка заходить у будинок, контролювати її якість та створити конкуренцію.

Про це у прямому ефірі радіо НВ розповів віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, інформує його прес-служба.

«Будинок — це споживач, який використовує значну частину ресурсів, енергії, тепла, послуг на вивезення побутового сміття, інших комунальних послуг як прибирання, благоустрій. Це величезна кількість коштів, які щодня витрачаються нашими споживачами, котрі, на жаль, ще досі не вміють захищати своє право на послуги. Тож, необхідно починати з управління своїм власним будинком. З об’єднання для забезпечення цієї можливості», — наголосив Зубко.

Читайте також: У Кабміні уточнили, що можна переплановувати у квартирі, а що — ні

Урядовець розповів, що ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирних будинків) — це одна з форм якісного управління будинком, коли люди збираються і створюють юридичну структуру. Іншою формою є, коли співвласники оголошують конкурс і наймають управителя, який представляє їхні інтереси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-