В Україні тимчасово обмежать видачу дозволів на міжнародні перевезення

В Україні тимчасово обмежать видачу дозволів на міжнародні перевезення

Укрінформ
Міністерство інфраструктури тимчасово обмежить видачу та оформлення дозволів українським перевізникам на здійснення міжнародних автомобільних перевезень у 2019 році.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк на засіданні Комісії з розгляду питань, пов’язаних з оформленням, видачею, обліком та аналізом ефективності використання дозволів на поїздку по територіях іноземних держав, повідомляє прес-служба міністерства.

Зокрема, Лавренюк зазначив, що, враховуючи ситуацію, яка склалась з кількістю дозволів Республіки Польща, вирішено ввести обмеження щодо оформлення та видачі таких дозволів у 2019 році та термінів їх повернення.

«До кінця 2019 року усі дозволи Республіки Польща будуть оформлюватись рівними частинами від загальної кількості кожен місяць виключно в 8 ПВД: «Бориспіль», «Вінниця», «Голоби», «Ковель», «Львів», «Хмельницький», «Ужгород» та «Коростень», - сказав він.

Оформлювати та видавати дозволи до Польщі будуть лише на автотранспортні засоби, які відповідають екологічним параметрам Євро-3 та вище, повна маса яких перевищує 10 тонн. Крім того, оформлюватимуть та видаватимуть лише один дозвіл на транспортний засіб, який виконує перевезення територією Республіки Польща, навіть за умови зміни виду перевезення під час одного кругорейсу.

Заступник міністра наголосив на високому відсотку використання дозволів на здійснення міжнародних автомобільних перевезень вантажів територіями Австрії, Азербайджану, Бельгії, Білорусії, Грузії, Італії, Казахстану, Латвії, Німеччини, Норвегії, Польщі, Румунії, Угорщини, Узбекистану, Франції, дозволів ОЧЕС та ТРАСЕКА та підкреслив, що квоти дозволів по цих країнах недостатні для планомірної роботи українських перевізників до кінця року.

Тому профільному департаменту міністерства було доручено внести зміни до Порядку в частині скорочення з 90 днів до 30 днів терміну повернення бланка дозволів, особливо тих країн, квоти яких є недостатніми.

Посадовець зазначив, що, з огляду на обмежені річні квоти та недостатній залишок дозволів на 2018 рік, вирішено ввести тимчасове обмеження на дозволи додаткової квоти на 2019 рік по окремих видах перевезень до таких країн, як Австрія, Азербайджан, Бельгія, Білорусь, Грузія, Італія, Казахстан, Латвія, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Румунія, Словаччина, Узбекистан, Франція, Угорщина.

Крім того, Лавренюк наголосив, що з 1 січня 2019 року видача і облік дозволів будуть здійснюватися з використанням комп'ютерного програмного забезпечення (із застосуванням штрих-коду).

Читайте також: Мінінфраструктури оголосило "війну" нелегальним перевезенням

Також у міністерстві повідомили, що за результатами засідань змішаних комісій з питань міжнародних автомобільних перевезень з Францією та Нідерландами на 2019 рік здійснено обмін багаторазовими дозволами. Комісія вирішила здійснювати оформлення багаторазових дозволів тим перевізникам, які здійснили найбільшу кількість поїздок їх транспортними засобами до зазначених країн.

Як повідомляв міністр інфраструктури Володимир Омелян 20 грудня, Польща виділила додаткові 3 тис. транзитних та тисячу двосторонніх дозволів на перевезення для українських вантажівок. Він зауважив, що цього вистачить, щоб закрити потреби на автоперевезення до кінця року і виконати контрактні зобов’язання українських компаній перед контрагентами з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-