НБУ випустить пам’ятну медаль «Маріїнський палац»

НБУ випустить пам’ятну медаль «Маріїнський палац»

Фото
Укрінформ
У Національному банку 26 грудня 2018 року випустять срібну пам’ятну медаль “Маріїнський палац” тиражем у 2500 штук.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

“Ця медаль присвячена пам’ятці історії та архітектури ХVІІІ – ХІХ ст., справжній перлині Києва – Маріїнському палацу, збудованому у стилі бароко за проектом Бартоломео Растреллі. За час свого існування палац переживав як періоди розквіту, так і страшних руйнувань унаслідок пожеж і воєнних дій, але до наших днів зберіг багату пластику барокових фасадів, неповторні інтер’єри у формах класицизму з елементами бароко і ренесансу. Нині Маріїнський палац є офіційною церемоніальною резиденцією Президента України”, - йдеться в повідомленні.

Медаль виготовлено зі срібла 999 проби, тираж – 2 500 штук. Вона має форму еліпса (габаритні розміри: довжина - 55 мм, ширина - 40 мм). Медаль виготовлено з використанням технології патинування. Елемент оздоблення – локальна позолота, вміст золота в чистоті не менше ніж 0,002 г.

Читайте також: НБУ випустить сувенірну банкноту за зразком 1918 року

Пам’ятну медаль “Маріїнський палац” можна придбати з 26 грудня 2018 року в пунктах продажу: відділах касових операцій та реалізації нумізматичної продукції, відділах грошового обігу департаменту грошового обігу Національного банку України в регіонах, банках-дистриб’юторах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-