Запорізький феросплавний завод може зупинитись з 1 січня

Запорізький феросплавний завод може зупинитись з 1 січня

Укрінформ
Через відсутність зі сторони ДП «Енергоринок» погодження примірників договорів купівлі – продажу електричної енергії, АТ ЗФЗ не може з 1 січня 2019 укласти договір на її купівлю.

Про це йдеться у повідомлені прес-служби підприємства.

“Щоб виробництво на ЗФЗ не зупинилось, ДП «Енергоринок» необхідно виконати свою роботу - затвердити примірники договорів. Це дасть можливість АТ ЗФЗ купувати електричну енергію згідно діючого законодавства”, - зазначили на феросплавному заводі.

Для запобігання зупинки, підприємство підготувало лист-звернення в Кабінет міністрів України, Міністерство енергетики, секретаріат ради ОРЕ, та ДП «Енергоринок».

Читайте також: Нікопольський завод феросплавів більше не експлуатуватиме ув'язнених жінок

АТ “ЗФЗ” є найбільшим споживачем електричної енергії у Запоріжжі. Середнє щомісячне споживання електроенергії заводом складає близько 135 млн кВт/год. Електроенергія у собівартості продукції становить близько 50% відтак є значним чинником, що впливає на конкурентноспроможність підприємства.

“Постановою НКРЕКП №1215 від 16.10.2018 року, нашому підприємству видана ліцензія на право провадження господарської діяльності з постачанням електричної енергії споживачу. На виконання вимог Закону України “Про ринок електричної енергії” та “Правил роздрібного ринку електричної енергії”, для можливості здійснення підприємством куплі електричної енергії на ОРЕ з 1 січня 2019 року з метою провадження діяльності з постачання електричної енергії споживачу, між АТ “ЗФЗ” та оператором системи розподілу (ПАТ” Запоріжжяобленерго”) укладено договори споживача та постачальника на послуги з розподілу електричної енергії”, - йдеться у звернені Голови Правління АТ “ЗФЗ” Павла Кравченка.

Читайте також: Сінгапурська компанія збудує сміттєпереробний завод на Дніпропетровщині

На підприємстві запевняють, що їх подальша співпраця з ДП “Енергоринок” в частині купівлі електричної енергії можлива за умови своєчасного укладання договору купівлі-продажу електричної енергії між ДП “Енергоринок” та АТ “ЗФЗ”.

“У разі припинення продажу електричної енергії з боку ДП “Енергоринок”. АТ “ЗФЗ” буде вимушено зупинити роботу технологічного та допоміжного обладнання, яке забезпечує екологічну безпеку. Що в свою чергу призвиде до негативних економічних та соціальних наслідків в Запорізькому регіоні”, - йдеться у листі керівника заводу.

Читайте також: На Київщині збудують найбільший в Європі завод з виробництва скла

Нагадаємо: АТ "Запорізький завод феросплавів" – стабільний виробник феросплавів, один з найбільших в Європі і світі не лише по обсягах виробництва, але і по номенклатурі сплавів, що випускається. Доля виробництва підприємства в Україні складає 30-35%, у світовому об'ємі феросплавів -1-2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-