Титано-магнієвий комбінат Фірташа через суд повернули державі

Титано-магнієвий комбінат Фірташа через суд повернули державі

Укрінформ
Центральний апеляційний господарський суд залишив без змін рішення суду першої інстанції про розірвання договору про заснування ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", що є підставою для повернення майна до сфери управління Фонду державного майна України.

Про це повідомляє портал Судової влади України.

"Позовна вимога про розірвання договору про заснування Товариства з обмеженою відповідальністю "Запорізький титано-магнієвий комбінат" є обґрунтованою та підлягає задоволенню, а розірвання даного договору є підставою для повернення майна до сфери управління Фонду державного майна України", - йдеться у повідомленні.

Постановою Центрального апеляційного господарського суду рішення суду першої інстанції залишено без змін, апеляційні скарги - без задоволення.

Як зазначається в повідомленні, заступник генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в інтересах держави в особі Фонду державного майна України звернувся до господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Запорізький титано-магнієвий комбінат". Предметом спору було розірвання договору про заснування Товариства з обмеженою відповідальністю "Запорізький титано-магнієвий комбінат" у зв'язку з істотним порушенням вимог договору учасником – Компанією "Толексіс Трейдінг Лімітед" та зобов'язання Товариства з обмеженою відповідальністю "Запорізький титано-магнієвий комбінат" повернути майно, до сфери управління Фонду державного майна України.

Читайте також: Облгази Фірташа нараховують українцям віртуальні борги - Нафтогаз

Рішенням господарського суду Запорізької області позов заступника генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури задоволено.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, Компанія "Толексіс Трейдінг Лімітед" та ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" звернулися до Центрального апеляційного господарського суду з апеляційними скаргами.

Судом апеляційної інстанції встановлено, що між Фондом державного майна України та Компанією "Толексіс Трейдінг Лімітед" укладено договір про заснування ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат".

Даний договір укладений сторонами з метою забезпечення подальшого розвитку вітчизняного виробництва титанової продукції, забезпечення залучення інвестицій суб'єктів недержавного сектору економіки для проведення модернізації виробництва, реалізації правонаступництва за зобов'язаннями Державного підприємства "Запорізький титано-магнієвий комбінат" та повного погашення заборгованості із виплати заробітної плати, заборгованості по сплаті податків, зборів, інших обов'язкових платежів, простроченої заборгованості за спожиті енергоносії.

Матеріалами справи підтверджується, що Компанією "Толексіс Трейдінг Лімітед" інвестиційні зобов’язання за договором виконані не в повному обсязі, строки освоєння інвестиційних коштів закінчились у І кварталі 2015 року. Не досягнуто передбачений договором ефект від реалізації програми: не відбулось оновлення матеріально-технічної бази, транспортної інфраструктури, збільшення обсягів виробництва. Повної модернізації виробництва не проведено.

Згідно зі Звітом щодо виконання Стратегічної програми розвитку та технічної модернізації виробництва, Товариства з обмеженою відповідальністю "Запорізький титано-магнієвий комбінат", станом на 2017 рік більшість пунктів Стратегічної програми знаходиться тільки на стадії розробки технічних завдань і проектної документації, зазначається в матеріалах суду.

З урахуванням викладеного, апеляційний господарський суд дійшов до висновку, що Компанією "Толексіс Трейдінг Лімітед" порушені зобов’язання за договором про заснування Товариства з обмеженою відповідальністю "Запорізький титано-магнієвий комбінат" щодо забезпечення реалізації Стратегічної програми розвитку та технічної модернізації Товариства з обмеженою відповідальністю "Запорізький титано-магнієвий комбінат", повної модернізації виробництва не проведено, що є істотним порушення умов договору.

"Запорізький титано-магнієвий комбінат"— компанія, що входить до Групи компаній Group DF Дмитра Фітраша.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-