Нацбанк наступного року запровадить новий тип депозитних сертифікатів

Нацбанк наступного року запровадить новий тип депозитних сертифікатів

Укрінформ
Національний банк запровадить новий тип депозитних сертифікатів у 2019 році для стимулювання роботи міжбанківського грошово-кредитного ринку.

Відповідні зміни затверджені постановою Національного банку України від 13 грудня 2018 року №137 "Про затвердження Змін до Положення про застосування Національним банком України стандартних інструментів регулювання ліквідності банківської системи", повідомляє прес-служба НБУ.

"Для стимулювання роботи міжбанківського грошово-кредитного ринку Національний банк України запроваджує з 1 грудня 2019 року новий інструмент регулювання ліквідності банківської системи – дисконтний депозитний сертифікат", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що такі сертифікати будуть розміщуватися шляхом проведення тендерів за ціною нижчою від їх номінальної вартості. Відповідно, дохід за дисконтними сертифікатами визначатиметься як різниця між сумою вкладу та вартістю депозитного сертифіката.

Запровадження нового інструменту дозволить Національному банку здійснювати дорозміщення депозитних сертифікатів. Це, зі свого боку, сприятиме підвищенню ліквідності вторинного ринку депозитних сертифікатів за рахунок появи в обігу розміщень з однотипними характеристиками.

Читайте також: НБУ оприлюднив проекти постанов майбутньої системи валютного регулювання

Національний банк розглядає дисконтний депозитний сертифікат як додатковий інструмент регулювання банківської ліквідності і продовжить проводити тендери також і з розміщення процентних депозитних сертифікатів. Останні можуть розміщуватися як овернайт, так і на довші строки (до 14 днів або до 100 днів), водночас дисконтні сертифікати – лише на довші строки, відмінні від операцій овернайт.

Враховуючи необхідність проведення відповідних технічних робіт для запровадження нового інструменту, дебютне розміщення дисконтного сертифіката зможе відбутися у грудні 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-