Євросоюз став на захист банків від

Євросоюз став на захист банків від "безнадійних кредитів"

Укрінформ
Європейський парламент та Європейська Рада підтримали пропозиції Єврокомісії зі зменшення ризиків для банківського сектору, зокрема, шляхом уникнення накопичення в європейських банківських установах так званих «безнадійних кредитів».

Повідомлення про це оприлюднено на сайті Єврокомісії.

Вжиті заходи передбачають, що європейські банки матимуть право засновувати зовнішні фонди для покриття ризиків, які пов’язані з кредитами, що у майбутньому можуть стати «безнадійними». Такий крок дозволить банкам уникати накопичення «непокритих» рахунків у власній балансовій звітності та дозволить банкам виконувати своє завдання з фінансування економіки та підтримки економічного зростання.

Читайте також: Порошенко запросив ЄБРР інвестувати у Приазов'я

«Ми працювали над цим питанням кілька років, щоб зміцнити стійкість європейського банківського сектору. Сьогоднішня угода матиме наслідком зменшення «безнадійних» кредитів у балансі банків та дозволить їм фінансувати наші бізнес-структури. Розраховую на те, що Європейський парламент та Європейська Рада швидко дійдуть згоди також щодо розвитку вторинного ринку таких зобов’язань та сприятимуть покриттю боргів», - зазначив з цього приводу Віце-президент Єврокомісії з питань фінансової стабільності, фінансових послуг та ринку капіталів Валдіс Домбровскіс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-