Нафта дешевшає третю сесію поспіль: Brent впала нижче $ 59 за барель

Нафта дешевшає третю сесію поспіль: Brent впала нижче $ 59 за барель

Укрінформ
Ціни на нафту марки Brent впали більш ніж на $ 1 у вівторок, продовживши знижуватися третю сесію поспіль.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля лютневої нафти Brent становила $ 58,57 (-1,74%). Лютнева нафта WTI торгувалася по $ 49,30 (-1,79%). Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $ 59,61 і $ 50,20 відповідно. Обидві марки нафти подешевшали більш ніж на 30 відсотків з початку жовтня, при цьому WTI зараз торгується на рівнях, які в останній раз фіксувалися в жовтні 2017 року.

У період з 11 по 14 грудня запаси нафти WTI на розподільному хабі в м.Кушинг, шт. Оклахома, збільшилися більш ніж на 1 млн бар., йдеться в звіті аналітичної компанії Genscape. Таке зростання багато в чому обумовлено зростанням видобутку сланцевої нафти в США: згідно з прогнозами сім провідних виробників до кінця року наростять її виробництво на 8 млн бар.

Сполучені Штати, де щодня видобувається 11,7 млн ​​бар. «чорного золота», обійшли Росію та Саудівську Аравію в рейтингу найбільших виробників нафти. На цьому тлі, а також з урахуванням збільшення видобутку і експорту іранської нафти, рішення ОПЕК і союзників картелю про скорочення поставок на 1,2 млн бар. на добу, може виявитися малоефективним з точки зору балансування світового ринку.

Читайте також: Україна ставить за мету повністю інтегруватися до енергоринку ЄС - Гройсман

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 58,64 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 58,75 долара за барель, що на 64 цента нижче за рівень закриття торгів ($ 59,61).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-