У Брюсселі підписали вісім угод на €400 мільйонів – Гройсман

У Брюсселі підписали вісім угод на €400 мільйонів – Гройсман

Укрінформ
Під час проведення засідання Ради асоціації ЄС-Україна сторони підписали 8 фінансових угод загальною вартістю понад 400 мільйонів євро.

Про це у понеділок під час короткого підходу до преси заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман по завершенні роботи української урядової делегації в Європейській Комісії, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми підписали вісім угод у різних сферах, - це й інфраструктура, дороги, питання професійно-технічної освіти… Загальна сума буде більша 400 мільйонів євро по різних проектах, які Євросоюз нам допомагатиме реалізовувати. Я задоволений тим, що ми пройшли всі питання, які були заплановані, зустріли абсолютну підтримку України нашими партнерами в Європейському Союзі та налаштованість на подальшу співпрацю", - наголосив керівник уряду України.

Він повідомив, що протягом дня провів зустрічі з найвищим керівництвом Європейського Союзу, включаючи президента Європейської ради Дональда Туска, президентом Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером, віце-президентами Єврокомісії Марошем Шевчовичем і Валдісом Домбровскісом, єврокомісаром Йоганнесом Ганом. Відбулася також зустріч у форматі Ради асоціації ЄС Україна за участю Високого представника ЄС Федеріки Могеріні.

В результаті, за словами Гройсмана, сторони змогли обговорити всі напрямки двосторонньої секторальної співпраці.

"Перше. Ми домовилися про те, що поглиблюватимемо співпрацю в інтеграції цифрового ринку. Другий напрямок - енергетична сфера. Ми дуже добре у цьому питанні працюємо. Третій пріоритет – це питання митні. Ми найближчим часом розпочнемо реформу самої митної служби і податкової служби, це потрібно робити на основі об’єднання наших можливостей з нашими європейськими партнерами", - наголосив Прем’єр-міністр України.

Читайте також: Україна ставить за мету повністю інтегруватися до енергоринку ЄС - Гройсман

У контексті реалізації інфраструктурних проектів, за його словами, досягнута домовленість про направлення в Україну оціночної місії Єврокомісії, яка допоможе визначити потреби в розвитку інфраструктури Приазов’я і Східної України. Така робота проводитиметься в розвиток попередніх домовленостей, які були досягнуті Президентом України під час візиту до Брюсселя кілька днів тому.

За словами Гройсмана, практично кожна зустріч з європейськими партнерами розпочиналася з обговорення питань безпеки, зокрема, ситуації, що склалася внаслідок неприхованої агресії проти України з боку Російської Федерації. "Ми говорили про наших військових моряків, які перебувають сьогодні у полоні в російських в’язницях. Відповідним чином, я запропонував, щоб наші європейські партнери, наші міжнародні партнери все ж таки розглядали позицію щодо дзеркальних санкцій. Якщо Росія затримує судна в Керченській протоці і в Азовському морі, які належать не лише Україні, а й країнам Європейського Союзу, то відповідним чином ми маємо також дзеркально діяти по відношенню до тих суден, які виходять з російських портів у порти демократичних країн", - зауважив український урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-